Forskning: betydningen av et tiltalende profilnavn

Professor Khalid Khan fra Queen Mary University i London som står bak en studie som er publisert i Evidence-Based Medicine.

Noe av det mest overraskende er betydningen av et tiltalende profilnavn. Et lekent og smart profilnavn som også begynner på en bokstav tidlig i alfabetet øker muligheten til å finne kjærligheten på nettdating.

Studien baserer seg på gjennomgang av nesten 4 000 profiler og 86 studier om tiltrekking og forføring.

Første skritt er å lage en profil som andre legger merke til. Men svarer ofte på profiler som assosieres med noe søtt eller noe fysisk tiltrekkende mens kvinner reagerer på et navn som gir hint av intelligens. Det er også viktig at presentasjonen er velformulert uten skrivefeil.

Røde klær og et ekte smil gir et optimalt profilbilde. Kvinner vil også tjene på å legge hodet litt på skakke i bilder av seg selv. På selve profilen er rett sammensetning av gruppebilder viktig, bilder av deg selv i sosiale sammenhenger hvor det fremkommer at du har det gøy bør være med. Du bør være plassert i fokus av bildet og gjerne berøre en annen person (men da bare på overarmen), du fremstår da som en vennlig og populær person mener forskerne. Kvinner oppfatter også menn som mer attraktive om det er bilder der andre kvinner smiler til den potensielle nettdaten.

Det advares i studien mot å skryte, det bør være både realistisk og troverdig beskrivelse da dette gir mer appell enn skryt.

Skriv også til potensielle partnere hva du er på jakt etter, språket bør være lett og gjerne med en dose humor – da øker sjansene for å lykkes.